Onafhankelijk behartiger van werknemersbelangen

Thuiswerkplek KPN

22 januari 2021
KPN

In de afgelopen periode is nauw contact geweest over de aanpak voor het thuiswerken met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en met de vakbonden, waaronder Qlix. Als Qlix hebben we onder andere een enquête gehouden onder onze leden over corona en thuiswerken. Deze uitkomsten hebben wij met KPN besproken.

KPN faciliteert nu met ‘Zo Werken Wij’ een uitgebreid pakket aan thuiswerkfaciliteiten.

KPN zorgt ervoor dat iedereen die regelmatig thuis werkt, de faciliteiten krijgt om thuis goed te kunnen werken. Dat start met een e-learning waarin je tips krijgt hoe je fit en vitaal kunt thuis werken en wat je daarvoor nodig hebt. Daarna kun je een volledig ingerichte thuiswerkplek bestellen in de thuiswerkwinkel. Daar kun je alles bestellen wat je nodig hebt maar nog niet hebt. Denk aan een zit/sta- of normaal bureau, toetsenbord en muis, beeldscherm of een laptopstandaard en een goede bureaustoel. Je bestelling wordt thuis afgeleverd en geïnstalleerd.

De nieuwe thuiswerkplek is beschikbaar voor collega’s in vaste dienst (EP) die nu regelmatig thuiswerken en uitzendkrachten (UP) die langer dan 8 weken voor ons werken. Ben je in vaste dienst dan krijg je de thuiswerkplek, het wordt dus je eigendom. Werk je als uitzendkracht, dan krijg je de middelen in bruikleen. Je krijgt van KPN een e-mail waarmee je de e-learning kunt opstarten.

Uit de enquête van eind vorig jaar bleek dat veel leden van Qlix positief zijn over het corona-beleid van KPN. Deze thuiswerk-faciliteiten zijn daarop volgens Qlix zeker een goede aanvulling. Qlix heeft KPN er in het overleg echter voortdurend op gewezen dat structureel thuiswerken altijd een ‘second best optie’ blijft. Heel veel collega’s beschikken over onvoldoende ruimte om structureel thuis te werken. En bij heel veel collega’s laat de gezinssituatie dat eigenlijk ook niet toe. Wat dat betreft is Qlix van mening dat KPN haar medewerkers te allen tijde ook een werkplek op kantoor moet aanbieden, zeker in de situatie dat het thuis letterlijk en figuurlijk echt niet werkt. Voor het overige is Qlix natuurlijk blij met de actie van KPN om het thuiswerken zo te faciliteren. Uiteraard blijven wij de situatie monitoren en blijven we in gesprek met onze leden en KPN om te zorgen dat jullie werknemersbelangen goed vertegenwoordigd blijven.

 

Cancel