Onafhankelijk behartiger van werknemersbelangen

Avondklok vanaf 23 januari

22 januari 2021

Avondklok vanaf 23 januari

 

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 geldt in Nederland een avondklok. Dit betekent dat het voor iedereen verboden is om zich tussen 21.00 uur in de avond en 04.30 uur ‘s-ochtends op straat te begeven.

Het kan echter zijn dat er een goede reden is om wel op straat te zijn: je hebt een nachtdienst, je moet werken binnen de uren van de avondklok, of een andere reden. Hiervoor moet je dan een werkgeversverklaring bij je dragen. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de avondklok.

 

KPN maakt onderdeel uit van één van de door de Rijksoverheid aangewezen bedrijven die voorzien in vitale processen. Medewerkers van wie door het management is aangegeven dat zij tijdens de avondklok (mogelijk) van, naar of voor hun werk moeten reizen, ontvangen van KPN per e-mail en per post een verklaring waarmee zij ook tussen 21.00 en 4.30 uur de weg op mogen, enkel en alleen als dat voor het werk voor KPN nodig is. Dit geldt ook als collega’s werkzaam zijn bij een(onder)aannemer/ toeleverancier/ dienstverlener.

 

Heb je geen e-mail ontvangen maar moet je tijdens de avondklok toch de weg op voor je werk, bijvoorbeeld voor een spoedreparatie aan het netwerk of een noodsituatie, dan kun je binnen kantoortijden contact opnemen met vragenovercoronavirus@kpn.com.  Buitenkantoortijden en in het weekend kun je, alleen in uiterste nood en enkel bij urgente verstoringen in het netwerk, contact opnemen met het SQC via 088-6601351 (bereikbaar opwerkdagen tussen 18:00 en 08:00 en in het weekend).

 

 

Cancel